Обслужване

Авел Трейд препоръчва обслужването да стане в компетентен сервиз, като се използват консумативи с доказан произход и качество  по препоръките на производителя!
 
Методиката за обслужване на автомобил или двигател, използващ дизелова система Common Rail не се отличава от обслужването на всеки друг автомобил: смяна на масло, маслен, въздушен и горивен филтър, на пробег или работни часове според предписанията на производителя.
 
Важно е да знаете:
 
Добре развития дизелов двигател се нуждае от добре развит дизелов филтър. Технологията на системата Common Rail прави изискванията към горивния филтър изключително високи: например горивния фитър HDF924, произведен от Delphi Diesel за да посрещне нуждите и изискванията на високо технологичните двигатели на Ford - Puma и Lynx е проектиран да филтрира частици до 2 микрона и използва напреднала система за отделяне на вода. В двигатели като този, дори най-малките частици могат да бъдат катастрофални за горивните инжектори и горивния филтър е най-предната линия за защита - един правилно подбран и коректно поставен горивен филтър може да бъде разликата от ефективен и гладко работещ мотор до повреден и скъпо струващ ремонт на горивната система.