филтри


 Филтрите служат за защита на двигателя и на системата за впръскване на гориво от замърсителите, съдържащи се във въздуха, в маслото, в горивото или възникващи в самия двигател под формата на остатъци от горивния процес и износването.
 

Филтрите с марка Bosch се използват за първично вграждане и са част от производствената номенклатура на редица реномирани автомобилни производители. Всички филтри на Bosch в търговската мрежа са аналогични по качество с тези за първично вграждане.

 

 

 

 

 

 

Горивни филтри

 

 

Бош предлага горивни филтри, както за бензинови двигатели (инжекцион или карбораторни), така и за дизелови.

Безспорни предимства на горивните филтри Bosch:

Специално импрегнирана микрофазерна хартия за предпазване на свръхчувствителните компоненти на горивните уредби на съвременните двигатели.
Програма от филтри, индивидуално съобразена за всяко превозно средство.
Качество с марка Bosch - фирмата e пионер в бензиновите и дизеловите горивонагнетателни системи.
 
 

 

 

 

 

Маслени филтри

 
 
 

Маслените филтри Bosch пречистват циркулиращото моторно масло от прах, отделени при триенето метални частици, остатъци от горивния процес и сажди, осигурявайки оптимална защита на компонентите на двигателя.

Специално импрегнираният, устойчив на разкъсване филтриращ материал с голяма активна повърхност спомага за постигане на по-дълги сервизни интервали и по-продължителен експлоатационен живот.

Маслените филтри Bosch предотвратяват преждевременното стареене на моторното масло.

 

 

 

 

 

 

 


Въздушни филтри

 

 

Въздушните филтри Bosch осигуряват на двигателите постигането на максимална мощност и гарантират експлоатационна сигурност дори при екстремни условия.

Те очистват надеждно засмуквания въздух и са устойчиви на влажност, горещина, масла и на пневматични удари по време на всмукателния процес.

Своевременната смяна на филтрите си заслужава! С нов въздушен филтър разхода на гориво може да бъде намален с близо 10%.

 

 

 

Филтри за купе

Филтрите за купе имат за цел да предпазят пътниците в превозното средство от полени, прах и вредни вещества, като азбест, сажди и бактерии. Филтрите за купе Бош пречистват нахлуващия въздух преди да е достигнал вътрешността на колата и по този начин осигуряват здравословен свеж въздух!

 

 

Стандартни филтри за купе

 

 

Стандартните филтри за купе на Бош абсорбират до 100% от всички полени, частици прах и вредни вещества. Благодарение на ефикасния филтър се спира достъпа до купето дори и на полените, спорите и бактериите. Така той щади дихателните пътища и ги предпазва от дразнене и заболявания. Особено хората, страдащи от астма или сенна хрема ще въздъхнат с облекчение: ще пътувате без сълзене в очите, без кихане и кашляне.

 

 

Филтри за купе с активен въглен 


Филтрите за купе с активен въглен имат същата функция като стандартните, но допълнителният слой от активен въглен поглъща също и опасните за здравето вредни газове като озон, бензол и толуол и по този начин ги държи далеч от вътрешността на превозното средство.

Новата филтрираща система е толкова ефикасна, че позволява по-нататъшното използване на климатичната уредба и вентилатора без ограничения дори при екстремни ситуации на пътя като задръстване или движение в тунел.