помпи и части

 Гориво нагнетателната помпа е сърцето горивната система на дизеловия двигател.През годините тя търпи много промени. Delphi е лидер на пазара на гориво нагнетателни помпи в света, благодарение на широката си гама от приложения в леки автомобили, земеделска техника, индустриални и морски агрегати.
 
-inline (редови помпи) - създадени през 30-те години на 20 век.Тази разновиднст не е проектирана да посрещне определящите стандарти за вредни емисии на нашето време
 
   
 
-DPA помпи - това е най-добре продаваната роторна помпа в света и се използва в 60 % от 2,3,4 и 6 цилиндрови двигатели при земеделски, индустриални и морски приложения.
-DPS помпи - създадена през 70-те години,тази помпа създава налягане от 750 бара .
-DP200 помпи - подобрена технология на DPA, тази технология покрива първите стандарти за вредни емисии от началото на 80-те години.
-DP210/310 помпи - създадена за индустриални приложения, днес тази помпа покрива стандартите TIER 3 и EURO 4 .
-DPC помпи - роторната помпа DPC създадена от Lucas Diesel дълги години е вграждана от много производители на автомобили.
-DPCN помпи - също като DPC помпата има голямо приложение в автомобили на Renault, Fiat, Peugeot,Citroen и други.Една от първите помпи с компютърно управление на процесите на впръскване.
-EPIC помпи - напълно електронно контролирани роторни помпи.Тази система се използва от много производители:Mercedes-Bentz, Ford, Renault, Peugeot,Fiat, Citroen.Системата покрива EURO 3 стандарта за вредни емисии.